Doorgaan naar artikel

Startup CyTuVax failliet

Inhoudsopgave

De rechtbank in Maastricht heeft vandaag het faillissement uitgesproken van CyTuVax, een startup in Maastricht die zich toelegde op de ontwikkeling van nieuwe medicijnen tegen kanker. Rene Vleugels is de managing director van het bedrijf.

Tot curator is benoemd advocaat Roel Kerckhoffs.

VCyTuVax werd onder meer gesubsidieerd door Horizon 2020, het Europese programma voor research en innovatie. Het bedrijf was gevestigd aan de Oxfordlaan. Het Liof is ook aandeelhouder van het bedrijf.

Medicijn alvleesklierkanker
Volgens curator Roel Kerckhoffs van CyTuVax was er al een financiering van anderhalf miljoen euro en zou er nog zeker voor twee jaar financiering nodig zijn. Kerckhoffs: "Ze waren bezig met een medicijn tegen alvleesklierkanker. Daarvoor heb je heel veel energie, geld en geduld nodig. Dat vergt een lange adem. CyTuVax had een octrooi weten te krijgen. Ik ga kijken of dat te verkopen is. Van de directeur heb ik twee namen doorgekregen van partijen die daarin geïnteresseerd zouden zijn."

Effectieve behandeling
Van de website van CyTuVax: "Het uiteindelijke doel van CyTuVax is het bieden van een effectieve behandeling voor patiënten met alvleesklierkanker. CyTuVax heeft een revolutionaire vaccinatietechnologie ontwikkeld op basis van aan depot gehechte cytokines. Het adjuvans is in staat zowel de humorale als de cellulaire armen van het immuunsysteem te activeren om krachtige antitumorreacties te induceren." Een adjuvans is een materiaal dat, bij toevoeging aan een medicijn of een ander middel, de werking ervan bevordert of anderszins op een voorspelbare manier beïnvloedt.

Failliete startup: 7 miljoen euro verdampt
De tijd werkte niet in het voordeel van de Maastrichtse startup CiMaas. Het bedrijf van professor Gerard Bos ontwikkelde een veelbelovende methode om kankercellen te doden. Er werd 7 miljoen geïnvesteerd, maar er waren nog miljoenen nodig. Dat geld wilden investeerders niet meer in het bedrijf stoppen.
Bedrijf dat Alzheimertest ontwikkelde failliet
Een spin-off van de universiteit Maastricht is dinsdag door de rechtbank failliet verklaard. Het gaat om het bedrijf ToxGenSolutions dat een test ontwikkelde om Alzheimer vroegtijdig te kunnen ontdekken.
Maastrichts bedrijf dat werkte aan medicijn tegen kanker failliet
Het medisch bedrijf CiMaas, opgezet door professor Gerard Bos uit Maastricht is failliet. Het bedrijf was bezig met de ontwikkeling van immunotherapie voor kanker. Bij het bedrijf werken volgens de eigen website 15 mensen, maar volgens de rechtbank gaat het nog om 7 medewerkers.
Afhandeling faillissement Macintosh gaat negende jaar in
500 winkels, 5500 medewerkers. Het Maastrichtse retailbedrijf Macintosh was een van de grotere spelers in Europa, maar het bedrijf ging ten onder aan hoogmoed en traagheid.

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden