Doorgaan naar artikel

Poging 2: Van Oys 16 april open

Hotel Van Oys Maastricht Retreat ging voor de Tefaf een paar dagen open en daarna weer dicht.

Inhoudsopgave

Nog steeds lopen er dagelijks een kleine honderd werklieden rond in en om het nieuwe vijfsterrren+ hotel Van Oys Maastricht Retreat, maar eigenaar Michel Maes uit Maastricht is stellig: op 16 april gaan de restaurants open, op 1 mei is ook het hotel volledig open.

Maes zei dit maandagmorgen tijdens een bezoek van collega horeca-ondernemers uit het topsegment aan Van Oys. Het hotel van de broers Michel en Léon Maes is toegetreden tot Maastricht Heuvelland Culinair. Tot deze club behoren onder meer de restaurants Brut172, Neercanne, De Leuf, Studio, Rantrée, Beluga en Vanille.

Chefkok Guido Braeken kreeg uit handen van Ad Veenhof van Maastricht Heuvelland Culinair het lidmaatschapsschild.

Tefaf
De officiële feestelijke opening volgt dan later dit jaar. Van Oys kende een valse start, want het hotel zou voor de Tefaf open zijn. Dat lukte voor een deel en meer dan 2000 gasten maakten voornamelijk gebruik van de horeca. Een aantal gasten kon ook overnachten, maar halverwege de Tefaf besloten de broers Maes toch het hotel weer te sluiten om het hotel volledig af te bouwen. De bouwwerkzaamheden gingen niet goed samen met het verblijf van gasten. De keuze werd gemaakt om eerst volledig te bouwen.

Gratis nieuwsbrief, niks meer missen
Wilt u ook van maandag tot en met zaterdag vóór 6.30 uur het laatste nieuws over Maastricht in uw mailbox? Meld u dan gratis aan voor de nieuwbrief van De Nieuwe Ster. Meer dan 20.000 trouwe lezers gingen u al voor. Het enige wat wij van u vragen

Planning
Dat het niet lukte om voor de Tefaf volledig operationeel te zijn, lag volgens Maes niet zo zeer aan een te optimistische planning, wel aan gewijzigde plannen. "In eerste instantie wilden we er een viersterrenhotel van maakten. Op advies van onder andere de directeur Marc Alofs en andere adviseurs werd besloten te gaan voor een vijfsterren+ hotel, maar dat betekende ook dat het plan aangepast moest worden. Zo is er een receptie aangebouwd die niet op de oorspronkelijke tekeningen stond en kwam er een feestzaal van 400 vierkante meter die voor het viersterrenhotel niet was gepland. We moesten dus binnen een jaar het bouwplan wijzigen en nieuwe vergunningen aanvragen. Dat heeft tot de vertraging geleid," zegt Maes. Hij voegde er aan toe dat de komende twee data heilig zijn. "16 april voor de restaurants en 1 mei voor de hotelkamers."

Van Oys was even open voor TEFAF, maar is nu weer dicht
Het nieuwe luxe hotel Van Oys Maastricht Retreat van de Maastrichtse ondernemers Maes is een paar dagen open geweest, maar heeft toch besloten de deuren vanaf maandag weer tijdelijk te sluiten. De sluiting is noodzakelijk om het hotel af te bouwen. De eigenaren, de broers Michel en Léon Maes, hadden
Sterrenchef Pascal Jalhay gaat naar Van Oys Maastricht Retreat
Na het afhaken van sterrenkok Jacob Jan Boerma voor het nieuwe luxe hotel van de gebroeders Maes is er een vandaag een nieuwe topchef gepresenteerd. Maastrichtenaar Pascal Jalhay gaat per 1 september aan de slag bij Van Oys, Maastricht Retreat, zoals het hotel met restaurant gaat heten.
Van Oys kaapt 2-sterrenchef weg bij Kasteel Wittem
Het mag de transfer van het jaar genoemd worden in horecaland. Chef-kok Guido Braeken, die met restaurant Julemont in kasteel Wittem in één klap twee Michelinsterren kreeg vertrekt naar het nieuwe Van Oys in Oost-Maarland, van de Maastrichtse broers Michel en Leon Maes.

Opmerkingen

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden