Inhoudsopgave
De naam SNS-bank verdwijnt uit het straatbeeld in Maastricht. Moederbedrijf Volksbank heeft besloten de bank verder te laten gaan als ASN-Bank. Daarmee komt na meer dan 170 jaar een einde aan dé spaarbank van Maastricht.
Maastricht heeft aan de basis gestaan van de huidige SNS-Bank. Het was de gemeente Maastricht die in 1853 de Gemeente-Spaarbank oprichtte. De bank was gevestigd in het stadhuis op de Markt. In 1951 verhuisde de bank naar de overkant van de Markt op huisnummer 17. In de jaren die daar op volgden besloeg de bank bijna de gehele westzijde van de Markt van huisnummer 14 tot en met 20. Destijds waren aan de Markt twee spaarbanken gevestigd. De Gemeente-Spaarbank en de Maastrichtse Bondsspaarbank. Deze bank fuseerde later met de Pancratiusbank in Heerlen, die later weer opging in de SNS-Bank.
Fusie
De bank veranderde regelmatig van naam. In 1974 fuseerde de Maastrichtse Spaarbank met die in Venlo en ontstond de Spaarbank Limburg. Na een fusie met de Gelders-Utrechtse Spaarbank werd in 1984 de Samenwerkende Nederlandse Spaarbanken (SNS) opgericht. In de hoogtijdagen had de SNS-bank 24 vestigingen in Maastricht.
Sponsoring
De SNS-Bank in Maastricht was verankerd in de samenleving en een meerderheid van de Maastrichtse bevolking had en heeft een rekening bij 'hun' Spaarbank. Veel verenigingen mochten rekenen op gulle sponsoring door de bank. Maar net als alle andere banken nam het aantal kantoren in de stad in rap tempo af. Op dit moment heeft de SNS-bank nog drie vestigingen. Een SNS Expertisecentrum in het Sphinxgebouw, een vestiging in winkelcentrum Brusselse Poort en in Heer.
Dinsdag maakte het moederbedrijf Volksbank bekend dat ASN Bank, RegioBank en SNS vanaf volgend jaar gezamenlijk verder gaan onder de vlag van ASN Bank. De merknamen SNS en RegioBank verdwijnen.