Doorgaan naar artikel

Michelin neemt restaurant Haricot in Wyck op in gids

Mathijs van der Boon is vier maanden na de opening opgevallen bij Michelin.

Inhoudsopgave

Een keer per jaar worden de Michelinsterren in Maastricht uitgereikt, maar door het jaar zijn de inspecteurs van de Michelingids op pad om naar de beste restaurants te speuren. De inspecteurs vinden het zonde om hun ontdekkingen geheim te houden en delen ze. Deze maand nemen ze Haricot in Wyck op in hun gids.

Het restaurant van Mathijs van der Boon in de Rechtstraat is amper vier maanden open en wordt nu al getipt door de Michelin-inspecteurs. Van de Boon was eerder een van de sous-chefs bij De Librije in Zwolle. Michelin schrijft over Haricot: 'Haricot is het verhaal van drie vrienden die elkaar bij De Librije leerden kennen en vandaag op eigen benen staan. Ze installeerden zich hartje Maastricht, in een gezellige zaak die met z’n vele houtwerk een zekere Franse vibe uitstraalt. U krijgt hier een menu voorgeschoteld waarin de chefs aantonen dat ze de kunst van het weglaten beheersen. Hun keuken is herkenbaar, al spelen ze ook graag met contrasten en levendigheid. Zo hadden onze inspecteurs een boontje voor de parelwitte ballotine van skrei met gebakken en gemarineerde oesterzwam, gefrituurde boerenkool en een pittig opgemaakte emulsie van beurre blanc voor karakter. Fijn!'

Gratis nieuwsbrief, niks meer missen
Wilt u ook van maandag tot en met zaterdag vóór 6.30 uur het laatste nieuws over Maastricht in uw mailbox? Meld u dan gratis aan voor de nieuwbrief van De Nieuwe Ster. Meer dan 20.000 trouwe lezers gingen u al voor. Het enige wat wij van u vragen

Wijnbar
In januari namen de inspecteurs al restaurant WY. in de Tongersestraat op in hun gids. Over het restaurant van Wouter en Ylja schreven de inspecteurs: 'De locatie van hun intiem fine dining restaurant in hartje Jekerkwartier bijvoorbeeld, in een pittoresk straatje met klinkers. Uiteraard ook de wijnbar vooraan waar u in de namiddag binnenloopt voor een glaasje en enkele bites. De deskundige en bij momenten verrassende wijnpairings zijn sowieso een must als u bij WY. komt eten. Maar dé troef is de aantrekkelijke keuze aan verfijnde gerechten. Topproducten zijn hier thuis, zoals die zalmforel van de Commanderie 7 die traag werd gegaard, geassocieerd aan een kruidensalade met subtiele pit en een diepe saus op basis van karnemelk en groene kruiden. Deze chef weet hoe je gasten inneemt met intensiteit en een fijn zuurtje. Daarom moet u hier een tafeltje boeken.'

Nieuwe zaken; Pampling, Haricot en Les Deux
De Spaanse modeketen Pampling Group heeft een winkel geopend in de Maastrichtse binnenstad. De winkel is gevestigd aan de Kleine Staat. Ook twee nieuwe restaurants gingen open. Pampling Group is een toonaangevende Spaanse groep op de markt voor t-shirts met meer dan 75 winkels wereldwijd. De Franse keuken is sinds

Opmerkingen

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden