Doorgaan naar artikel

Gekte op de Maastrichtse huizenmarkt houdt aan

De prijzen van woningen blijven maar stijgen.

Inhoudsopgave

En opnieuw zijn de prijzen van bestaande koopwoningen fors gestegen. In de maand november, gemiddeld met maar liefst 11,9 procent in vergelijking met november vorig jaar. De prijs waarvoor een woning van eigenaar verwisselt is nu landelijk gezien gemiddeld ruim 461.000 euro.

Het CBS spreekt van de grootste stijging in ruim twee jaar tijd. Het gaat om landelijke cijfers. In Maastricht ligt de gemiddelde verkoopprijs op 374.000 euro (2023). Tien jaar geleden kostte een woning in Maastricht gemiddeld 221.000 euro.

Gratis nieuwsbrief, niks meer missen
Wilt u ook van maandag tot en met zaterdag vóór 6.30 uur het laatste nieuws over Maastricht in uw mailbox? Meld u dan gratis aan voor de nieuwbrief van De Nieuwe Ster. Meer dan 20.000 trouwe lezers gingen u al voor. Het enige wat wij van u vragen

Aanbod
Door de flink gestegen prijzen wordt het steeds moeilijker om een woning onder de drie ton te vinden in Maastricht. Aanbod onder de drie ton is er wel, maar het gaat dan vooral om kleine studio's of appartementen buiten het centrum. Prijzen van bijna drie ton voor een oppervlakte van 50 vierkante meter zijn geen uitzondering in Maastricht.

Voor 260.000 euro krijg je in Maastricht een appartement van 44 vierkante meter.

Nieuwbouwappartementen met één slaapkamer en een oppervlakte van 60 vierkante meter gaan voor 360.000 euro van de hand, zo blijkt uit het aanbod op makelaarssite Funda. Overbieden is weer de norm, merken ook de makelaars.

Voor starters en alleenstaanden wordt het lastig om een woning of appartement te kunnen kopen. De prijzen zijn hoog en overbieden is weer de norm.
Planbureau: bouw niet te veel extreem kleine woningen
Het aandeel woningen in Maastricht van vijftig vierkante meter of minder is de afgelopen jaren toegenomen. De meeste Nederlanders wonen echter liever niet zo klein, waarschuwt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), en grootschalige woonprojecten met kleine woningen bleken in het verleden ook niet altijd een succes.
Groen licht voor bouw 245 woningen Mosa-terrein
De gemeenteraad heeft deze week het licht op groen gezet voor de bouw van 245 woningen op het voormalige terrein van Mosa Porselein fabriek in het oosten van Maastricht. Het terrein is nu nog deels onbebouwd en deels bebouwd met de voormalige fabrieksbebouwing. De schoorsteen van Mosa Porselein blijft behouden
Even met de ogen knipperen en het appartement is weg
Ruim 1000 mensen hadden interesse, maar slechts dertig hadden geluk. Zij hebben een optie op de nieuw te bouwen appartementen Hof van Calvarie in het Kommelkwartier.
Overbieden op woningen weer de norm
Er wordt weer flink overboden op woningen en de vraagprijs is weer vaak niet voldoende. De huizenmarkt is overspannen en het kopen van een woning is een lot uit de loterij. Veel vaker wordt er dan ook weer overboden om een woning te bemachtigen. Er staan weer veel mensen in
Huizen te duur: bouwplan Groene Loper op de schop
Er gaat een streep door het oorspronkelijke bouwplan van de laatste fase van de wijk Fleur langs de Groene Loper. Er komen kleinere, maar goedkopere woningen, omdat de woningen die gepland waren te duur zijn. Ook de bouw van de geplande woontoren is op de lange baan geschoven.

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden