Inhoudsopgave
Gault&Millau lanceerde maandag de restaurantgids voor 2025. Er staan maar liefst 865 restaurants op de lijst van Gault&Millau, waarvan 70 restaurants opgenomen werden in de gedrukte gids: zij behaalden een score van 16 punten of meer. Van alle Maastrichtse restaurants staat alleen Rantrée in de gids. Opvallend: het restaurant raakte dit jaar zijn Michelinster kwijt.
Gelukkig zijn er Maastrichtse nieuwkomers in de gids die het goed doen. Het afgelopen jaar geopende Haricot in Wyck komt binnen in de lijst met 14 punten. Ook restaurant WY, (13,5), Enigma (13) en Le Virage (12,5) komen nieuw binnen. Bij de grootste stijgers staat le Bon Vivant, die met 1 punt stijgt naar 14 punten.
Nieuwe namen
Gault&Millau is de restaurantgids voor de Nederlandse gastronomie. De restaurants worden beoordeeld op basis van 20 punten. Dat de Nederlandse gastronomische wereld niet stilstaat, blijkt uit het feit dat er veel nieuwe namen op de lijst zijn bijgekomen. In de gedrukte gids zijn zeventig restaurants opgenomen die een score hebben van 16 punten of meer.

Brut 172
Rantrée staat in de gedrukte gids met de 70 beste restaurants van het land met een score van 16 van de 20 punten. Andere Limburgse restaurants die hoog scoren zijn Brut 172 van Hans van Wolde met een score van 18,5 punten. De Leuf in Ubachsberg (17/20), Atelier in Gulpen, Da Vinci Maasbracht en One in Roermond (allemaal 16,5/20) Het beste restaurant volgens Gault&Millau is De Librije in Zwolle (19,5/20). Dat restaurant heeft ook drie Michelinsterren.