Inhoudsopgave
Het was een grote verrassing toen topchef Soenil Bahadoer aankondigde dat hij op 1 mei zijn met twee Michelinsterren bekroonde restaurant gaat sluiten. Nu blijkt dat hij door Marc Alofs, directeur van het nog te openen hotel Van Oys Maastricht Retreat is vastgelegd voor een nieuw hotel in Brabant.
Soenil Bahadoer had 30 jaar zijn sterrenzaak De Lindehof in Nuenen. Begin dit jaar liet hij weten zijn zaak te sluiten en dat hij grootste plannen had die hij niet verder wilde toelichten. Donderdag werd bekend dat Bahadoer de nieuwe chef wordt van het nog te openen restaurant Gem in Kasteel Gemert. Dat hotel wordt geëxploiteerd door Sittardenaar Martin Hendricks van Black Label Hotels.

Opvallend: de samenwerking tussen Soenil Bahadoer en het hotel van de Sittardse ondernemer is te danken aan Marc Alofs, die directeur is van het 5-sterren+ hotel Van Oys. Dat hotel, van de Maastrichtse broers Maes, gaat in april open. In een reactie laat Marc Alofs weten dat hij nog steeds druk in de weer is met de opening van hotel Van Oys, maar dat hij ook adviseur is van Bas van de Laar en dat is de eigenaar van Kasteel Gemert. "Samen met Bas heb ik Soenil kunnen vastleggen en ook een general manager aangesteld", verklaart Alofs.
Kasteel Gemert zal straks onder de vlag van Curio Collection by Hilton, onderdeel zijn van de Black Label Hotelgroep van Martin Hendricks. Black Label heeft hotels in Valkenburg, Sittard, Eindhoven, Brussel en Amsterdam.

