Doorgaan naar artikel

Directeur Van Oys hotel regelt ook 2sterrenchef voor collega

Het nieuwe hotel Kasteel Gemert krijgt een topchef aan boord. Foto: LinkedIn Martin Hendricks

Inhoudsopgave

Het was een grote verrassing toen topchef Soenil Bahadoer aankondigde dat hij op 1 mei zijn met twee Michelinsterren bekroonde restaurant gaat sluiten. Nu blijkt dat hij door Marc Alofs, directeur van het nog te openen hotel Van Oys Maastricht Retreat is vastgelegd voor een nieuw hotel in Brabant.

Soenil Bahadoer had 30 jaar zijn sterrenzaak De Lindehof in Nuenen. Begin dit jaar liet hij weten zijn zaak te sluiten en dat hij grootste plannen had die hij niet verder wilde toelichten. Donderdag werd bekend dat Bahadoer de nieuwe chef wordt van het nog te openen restaurant Gem in Kasteel Gemert. Dat hotel wordt geëxploiteerd door Sittardenaar Martin Hendricks van Black Label Hotels.

Gratis nieuwsbrief, niks meer missen
Wilt u ook van maandag tot en met zaterdag vóór 6.30 uur het laatste nieuws over Maastricht in uw mailbox? Meld u dan gratis aan voor de nieuwbrief van De Nieuwe Ster. Meer dan 20.000 trouwe lezers gingen u al voor. Het enige wat wij van u vragen

Opvallend: de samenwerking tussen Soenil Bahadoer en het hotel van de Sittardse ondernemer is te danken aan Marc Alofs, die directeur is van het 5-sterren+ hotel Van Oys. Dat hotel, van de Maastrichtse broers Maes, gaat in april open. In een reactie laat Marc Alofs weten dat hij nog steeds druk in de weer is met de opening van hotel Van Oys, maar dat hij ook adviseur is van Bas van de Laar en dat is de eigenaar van Kasteel Gemert. "Samen met Bas heb ik Soenil kunnen vastleggen en ook een general manager aangesteld", verklaart Alofs.

Kasteel Gemert zal straks onder de vlag van Curio Collection by Hilton, onderdeel zijn van de Black Label Hotelgroep van Martin Hendricks. Black Label heeft hotels in Valkenburg, Sittard, Eindhoven, Brussel en Amsterdam.

Van Oys kaapt 2-sterrenchef weg bij Kasteel Wittem
Het mag de transfer van het jaar genoemd worden in horecaland. Chef-kok Guido Braeken, die met restaurant Julemont in kasteel Wittem in één klap twee Michelinsterren kreeg vertrekt naar het nieuwe Van Oys in Oost-Maarland, van de Maastrichtse broers Michel en Leon Maes.
Van Oys was even open voor TEFAF, maar is nu weer dicht
Het nieuwe luxe hotel Van Oys Maastricht Retreat van de Maastrichtse ondernemers Maes is een paar dagen open geweest, maar heeft toch besloten de deuren vanaf maandag weer tijdelijk te sluiten. De sluiting is noodzakelijk om het hotel af te bouwen. De eigenaren, de broers Michel en Léon Maes, hadden

Opmerkingen

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden