Inhoudsopgave
Zes jaar geleden stapte Robin Berben met zijn café Sjiek over van Brand naar Gulpener bier. De nieuwe eigenaren van Sjiek draaien dat besluit weer terug. Café Sjiek is weer een Brandkroeg. Feest bij de brouwer.
Welke brouwer wil niet graag het bekendste eetcafé van Maastricht als klant? De Brand bierbrouwerij leverde jarenlang het bier aan Sjiek, tot februari 2019. Officieel stapte de toenmalige eigenaar Berben over op Gulpener vanwege het feit dat Gulpener nog echt lokaal gebrouwen wordt in Limburg. Maar sinds de overname van Sjiek door Wouter Houten en Luca Zeegers per 1 januari is Gulpener van de tapkraan verdwenen en is Brand weer terug.

Overname
Om dat mogelijk te maken is er wel een deal gesloten tussen twee brouwerijen, de Brandbrouwerij en de Gulpenerbrouwerij. Zo tapt Chalet Bergrust, dat sinds kort Van Wijck heet na de overname door Jaap van Wijck, voortaan geen Brand bier maar Gulpener bier. Door deze deal houdt Gulpener een interessant verkooppunt in Maastricht en kan Brand tevreden zijn over het 'heroveren' van café Sjiek.
Prix de Rome
Eigenaar Wouter Houten van café Sjiek laat weten tevreden te zijn met de switch. "In onze tweede zaak Prix de Rome schenken we ook Brand bier. Dan werkt het beter om één merk voor de twee zaken te hebben. Bij Brand bier waren ze in ieder geval heel blij dat Brand weer bij ons op de tapkraan zit."
Tanks
De horeca-ondernemer en Brand verwachten veel van de hernieuwde samenwerking, want binnenkort worden grote tanks geïnstalleerd in de kelder van café Sjiek. Die komen in de plaats van de gebruikelijke kleinere vaten. Het is duidelijk dat Brand en Sjiek denken veel meer bier te gaan vertappen.

