Doorgaan naar artikel

Deal brouwerijen: Sjiek ruilt bier met Van Wijck

Robin Berben, Wouter Houten, Luca Zeegers en Yvonne Berben bij de overdacht van café Sjiek.

Inhoudsopgave

Zes jaar geleden stapte Robin Berben met zijn café Sjiek over van Brand naar Gulpener bier. De nieuwe eigenaren van Sjiek draaien dat besluit weer terug. Café Sjiek is weer een Brandkroeg. Feest bij de brouwer.

Welke brouwer wil niet graag het bekendste eetcafé van Maastricht als klant? De Brand bierbrouwerij leverde jarenlang het bier aan Sjiek, tot februari 2019. Officieel stapte de toenmalige eigenaar Berben over op Gulpener vanwege het feit dat Gulpener nog echt lokaal gebrouwen wordt in Limburg. Maar sinds de overname van Sjiek door Wouter Houten en Luca Zeegers per 1 januari is Gulpener van de tapkraan verdwenen en is Brand weer terug.

Gratis nieuwsbrief, niks meer missen
Wilt u ook van maandag tot en met zaterdag vóór 6.30 uur het laatste nieuws over Maastricht in uw mailbox? Meld u dan gratis aan voor de nieuwbrief van De Nieuwe Ster. Meer dan 20.000 trouwe lezers gingen u al voor. Het enige wat wij van u vragen

Overname
Om dat mogelijk te maken is er wel een deal gesloten tussen twee brouwerijen, de Brandbrouwerij en de Gulpenerbrouwerij. Zo tapt Chalet Bergrust, dat sinds kort Van Wijck heet na de overname door Jaap van Wijck, voortaan geen Brand bier maar Gulpener bier. Door deze deal houdt Gulpener een interessant verkooppunt in Maastricht en kan Brand tevreden zijn over het 'heroveren' van café Sjiek.

Prix de Rome
Eigenaar Wouter Houten van café Sjiek laat weten tevreden te zijn met de switch. "In onze tweede zaak Prix de Rome schenken we ook Brand bier. Dan werkt het beter om één merk voor de twee zaken te hebben. Bij Brand bier waren ze in ieder geval heel blij dat Brand weer bij ons op de tapkraan zit."

Tanks
De horeca-ondernemer en Brand verwachten veel van de hernieuwde samenwerking, want binnenkort worden grote tanks geïnstalleerd in de kelder van café Sjiek. Die komen in de plaats van de gebruikelijke kleinere vaten. Het is duidelijk dat Brand en Sjiek denken veel meer bier te gaan vertappen.

De geruchten zijn waar: café Sjiek is na 42 jaar verkocht
Het eerste en bekendste eetcafé van Maastricht krijgt een nieuwe eigenaar. Robin en Yvonne Berben verkopen hun zaak. Dat is vrijdagavond bekendgemaakt. Vanaf 1 januari komt café Sjiek in handen van Luca Zeegers en Wouter Houten van restaurant Prix de Rome. Het team en de formule van café Sjiek blijft
Café Sjiek nu echt in andere handen
Een weekje is café Sjiek dicht. Een week die nodig is voor Wouter Houten en Luca Zeegers om te wennen aan het idee dat zij nu de eigenaren zijn van het iconische Café Sjiek. Na 42 jaar hebben Robin en Yvonne Berben de sleutel overgedragen. Het was eind vorig jaar

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden