Doorgaan naar artikel

CDA twijfelt nog over verplaatsen Sint Maartens

Gabriëlle Heine van het CDA en domeinvoorzitter Bennie van Est.

Inhoudsopgave

Het CDA twijfelt nog of de fractie instemt met het verplaatsen van het Sint Maartenscollege naar een nieuw schoolgebouw aan de andere kant van de Maas. Fractievoorzitter Gabriëlle Heine kon na afloop van de domeinvergadering over het scholen-plan (waarmee 140 miljoen euro is gemoeid) nog niet zeggen wat het CDA gaat doen. Uiteindelijk waren er acht partijen voor uitstel van de behandeling van het plan in de raad van februari en waren er zeven voor. De agendacommissie moet nu beslissen of het plan toch behandeld wordt.

Het CDA worstelt met de verhuizing, waar fel verzet vanuit met name de docenten van het Sint Maartens tegen is ontstaan. Ze vrezen dat ze aan de andere kant van de Maas niet zullen overleven als school, omdat ze daar te weinig leerlingen trekken. De Sint Maartens-gemeenschap bood gisteren een petitie aan tegen de verhuizing, die meer dan drieduizend keer is ondertekend.

Gabriëlle Heine zei aan het eind van de vergadering dat haar fractie nu een keuze zal moeten maken. "Ik zie op dit moment geen redelijk alternatief. Dus in dat opzicht zien we voor nu geen punt om dat nog een maand op te schuiven. Maar ik neem het eerst mee terug naar de fractie."

Bennie van Est: "Het is zeven voor en acht tegen. Daarmee is het advies: niet rijp voor besluitvorming. Het is aan de wijsheid van de agendacommissie of hij in februari in de raad komt."

Gratis nieuwsbrief, niks meer missen
Wilt u ook van maandag tot en met zaterdag vóór 6.30 uur het laatste nieuws over Maastricht in uw mailbox? Meld u dan gratis aan voor de nieuwbrief van De Nieuwe Ster. Meer dan 20.000 trouwe lezers gingen u al voor. Het enige wat wij van u vragen
Huisvesting scholen akkoord, kritiek op participatie en LVO
De kaarten in de politiek zijn al lang geschud: er is brede steun voor het huisvestingsplan - en vooral de nieuwbouw - van de diverse scholen en de binnensportaccommodaties in het voortgezet onderwijs. Dat bleek ook dinsdagavond weer in de domeinvergadering, de opmaat naar de beslissende raadsvergadering eind deze maand.
Johan Pas, de wethouder van 210 miljoen euro
Hij heeft onderwijsbloed in zijn aderen. Komt uit het onderwijs en is wethouder in Maastricht voor D66, de partij die onderwijs in zijn dna heeft zitten. Onderwijswethouder Johan Pas staat voor een doorbraak als het gaat om de huisvesting van het VO, het voortgezet onderwijs, in Maastricht. De bouw van
De fopspeen die participatie heet
Participeren en inspreken om de besluitvorming te beïnvloeden is - zo goed als - volkomen zinloos. De voorbeelden in Maastricht stapelen zich op. Betrokken burgers die zich melden bij het stadhuis staan aan het eind van de rit vrijwel altijd met lege handen. Inspraak is geen medicijn voor de lokale

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden