Doorgaan naar artikel

Café Servaas gaat verdubbelen

Stefan Hagens en Gijs Kuypers konden het pand van de buurman verkrijgen naast Café Servaas.

Inhoudsopgave

Het bekende café Servaas aan het Cörversplein langs de Maas gaat flink uitbreiden. Het aantal terrasstoelen en zitplaatsen binnen wordt verdubbeld. Dat kan omdat de eigenaren het pand van hun buurman konden overnemen.

In dat pand zat tot voor kort het Spaans tapasrestaurant Le Canasta, dat uitgebaat werd door Rolf van Dort. Door allerlei omstandigheden is hij gestopt met de zaak en stond het ter overname.

Terras
"Een kans die niet vaak voorbij komt," zegt Stefan Hagens, samen met Gijs Kuypers eigenaar van Café Servaas. "Als het pand van de buurman vrij komt, moet je toehappen." En dat deden de twee ondernemers. Sinds 1 januari hebben ze de sleutel van het voormalige tapasrestaurant. De eerste zichtbare verandering is dat het terras aan de gevel nu bijna twee keer zo groot is. Daar blijft het voorlopig bij. Hagens en Kuypers willen stapje voor stapje bouwen aan de nieuwe zaak die straks als Bistro Servaas door het leven moet gaan.

"Stapje voor stapje, betekent eerst in het voorjaar een flinke uitbreiding van het terras met ruim 60 stoelen. Samen met het huidige terras betekent dat een verdubbeling," zegt Gijs. Het voormalige restaurant van Le Canasta blijft voorlopig nog even dicht om goed voorbereid te kunnen openen in het najaar.

Laagdrempelig
De twee eigenaren runnen Café Servaas al enige tijd, nadat het bekende café na een overname ook nog een tijdje als Pintxos-bar XO door het leven ging. Dat was toen de tweede zaak van Dennis van der Meer die ook de eigenaar is van restaurant O in de Rechtstraat. Toen Stefan en later Gijs de eigenaren werden, werd snel weer gekozen voor de oude vertrouwde naam Servaas en sindsdien weten ook weer veel stamgasten uit het verleden de zaak te vinden. Stefan: "We willen laagdrempelig zijn voor iedereen. Of je nu een biertje komt drinken of lekker wilt lunchen of dineren. Dat kan bij ons. Van oudsher is Servaas een typisch, toegankelijk eetcafé en we merken dat steeds meer mensen de weg weten te vinden naar het Cörversplein."

Steegje
Als de plannen eenmaal gerealiseerd zijn kan de gast kiezen uit twee concepten naast elkaar; Café Servaas en Bistro Servaas, waar bij de bistro meer de nadruk op het eten komt te liggen. Een zaak waar je rustig kunt tafelen, maar ook kunt genieten op het terras. Voorlopig hebben de eigenaren de tijd nodig om het concept verder uit te werken. Gijs: "De panden liggen weliswaar naast elkaar, maar niet tegen elkaar. Er zit een steegje tussen om de appartementen aan de achterkant te bereiken. Even een muur doorbreken of van twee keukens één maken zit er dus niet in. We zullen moeten kijken hoe we dat gaan doen, maar zoals gezegd. We concentreren ons eerst op het terras. Deze zomer kijken hoe dat gaat lopen als we dubbel zo veel gasten moeten bedienen."

Gratis nieuwsbrief, niks meer missen
Wilt u ook van maandag tot en met zaterdag vóór 6.30 uur het laatste nieuws over Maastricht in uw mailbox? Meld u dan gratis aan voor de nieuwbrief van De Nieuwe Ster. Meer dan 20.000 trouwe lezers gingen u al voor. Het enige wat wij van u vragen

Laatste Nieuws

Ons nieuws is en blijft altijd gratis als je je inschrijft voor de gratis nieuwsbrief

Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw

Bedankt voor uw aanmelding. Controleer uw e-mail om de inschrijving af te ronden