Inhoudsopgave
Twee jaar geleden deed horeca-ondernemer Gilbert von Berg iets wat eigenlijk voor onmogelijk werd gehouden. Zijn restaurant Studio in Wyck ging voortaan elke zaterdag en zondag op slot. Nu wil hij niet anders meer . De sociale winst is onbetaalbaar.
Dat zegt von Berg in een interview met de horecawebsite Entree. Daarin blikt hij terug op de ongebruikelijke stap die hij zette door voortaan niet meer open te zijn in de weekenden. De gedachte om de weekenden te sluiten ontstond tijdens de coronatijd toen horecapersoneel merkte dat het wel lekker was om meer vrije tijd te hebben en niet zeven dagen aan te staan.
Michelinster
De eigenaar van Studio maakte een rekensommetje en sloot zaterdag en zondag, zodat ook het personeel meer kon genieten van een vrij weekend. Het resultaat is volgens Von Berg beter dan verwacht, ook al om dat de bestedingen doordeweeks sowieso al hoger lager dan in het weekeinde. De omzet ging niet achteruit ondanks twee dagen dicht en sociaal gezien was er winst. "Mijn kinderen zijn blij dat ik thuis ben, het week is feest," zegt de ondernemer bij Entree. Geluk voor Studio was dat het restaurant drie wekene nadat werd besloten om zaterdag en zondag dicht te gaan een Michelinster kreeg. Dat had meteen een positieve invloed op het aantal reserveringen.